Silver Cash

Prijs: inc. btw € 750,00
  • Stokmaat: 150cm
  • Kleur: Bont
  • Geboren: 2006

Hengst houderHengst gegevens

  • Stamboek: Irish cob society Nederland
  • Fokdoel: Recreatie
  • Keuring: Goedgekeurd


Wijze van dekken

  • Natuurlijke dekking


Aftekeningen

Naast zijn sublieme bouw met explosieve ruime bewegingen heeft ook nog iets extra's, namelijk zijn kleur. Black Silver Dapple! (ook wel Chocolate Palomino of Zilverappel genoemd) Dit is een kleur die hoogstzelden voorkomt bij ons geliefde ras.

Silver Cash is een zware Cob met veel body, en zijn behang is dik en overvloedig aanwezig. Hij heeft een zeer aansprekend hoofd met prachtige bruine ogen.

Prestaties

Ster hengst!

Karaktereigenschappen

Silver heeft een gouden karakter.

Fokwaarden

Als je niet voor minder dan een echte originele Tinker / Irish Cob/ Gypsy Cob wilt gaan dan is hij dat op en top!! Zijn vader is de overbekende tophengst 'The Boss / The business'.

Een fantastisch sperma-rapport!
Kleurresultaten: Silver Cash zal altijd zijn zwarte basiskleur doorgeven, met 50% kans dat het veulen ook zijn bijzondere Silver-gen ontvangt en daardoor dus een Black Silver Dapple wordt. Silver Cash is op dit moment ongeveer 1.50.
Red Factor: Homozygous Black (EE)
Agouti: Negative (aa)
Silver Dilution: Heterozygous (nZ)
PSSM: VRIJ n/n

Dekvoorwaarden

Onze Voorwaarden...

*Het dekgeld voor SILVER CASH en YELLOW FELLOW is vastgesteld op € 750,-.. Dit is incl. BTW en de stamboekafdracht van het ICS/NSvT.

Er is een speciale regeling voor Silver Cash en Yellow Fellow.........Dekgeld is als hierboven , maar als het (levende) veulen geen speciale kleur heeft (speciale kleur is Black Silver Dapple, Bay Silver Dapple, Buckskin en Smokey black en bij twijfel via dna te overleggen) is er een korting van 150 euro op het dekgeld van een nieuwe dekking in aanvolgende jaar.

*Het dekgeld dient bij aankomst te worden voldaan. De overige kosten bij het ophalen.

*Stalling voor uw merrie en eventueel veulen (tot 6 maanden) in een ruime box en/of paddock is € 7.50,- per dag. Dit is incl. stalbedekking en hooi, eventueel krachtvoer dient u zelf mee te brengen.
De stallingkosten moeten bij vertrek worden voldaan.

*Bij een niet gebleken drachtigheid krijgt u na overlegging van een gustverklaring van de dierenarts in het volgende seizoen een reductie van 30% op het dekgeld van hengst waarmee uw merrie het voorgaande jaar gedekt is.

Deze verklaring dient u voor 1 Oktober te overleggen. Daarbij geldt wel dat de merrie na elke dekking op dracht gescant is.

*De bij ons aangekomen merries dienen tegen Influenza en Tetanus te zijn ingeënt en in het bezit te zijn van een volledig ingevuld entingsboekje/paspoort. Dit dient bij aankomst te worden overlegt.

*Het verblijf van uw merrie bij ons geschied geheel op eigen risico. Mocht uw merrie dringende hulp van een dierenarts nodig hebben wordt deze gelijk ingeroepen, eventuele kosten zijn voor de merriehouder.

*Laat uw merrie het niet toe dat ze gedekt wordt staken wij de dekking. De eventuele hoefijzer moeten zijn verwijdert voor het dekken.

*Het dekseizoen loopt van 15 April tot 1 September.

*Met onze hengsten wordt enkel, op natuurlijke wijze, aan de hand gedekt

Exterieur/ kenmerk

Veel
Weinig
Rechthoek
Vierkant
Opwaarts
Neerwaarts
Zwaar
Licht
Verticaal
Horizontaal
Veel
Weinig
Zwaar
Arm
Hoog
Laag
Schuin
Steil
Lang
Kort
Strak
Week
Strak
Week
Lang
Kort
Hellend
Recht
Lang
Kort
Bokbenig
Hol
Week
Steil
Breed
Smal
Hoog
Laag
Hard
Voos

Beweging kenmerk

Zwaar
Fijn
Lang
Kort
Toontredend
Frans
Soepel
Stug
Lang
Kort
Soepel
Stug
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Ruim
Kort
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Veel
Weinig

Springen/kenmerk

Naar boven
Naar voren
Vlug
Traag
Gevouwen
Gestrekt
Rond
Hol
Open
Vast
Veel
Weinig
Veel
Weinig
Voorzichtig
Onvoorzichtig

Tuigpaard

Veel
Weinig
Veel
Weinig
Lang
Kort
Hoog
Laag
Krachtig
Slap