Caederwen Saracen

Prijs: excl. btw € 400,00
  • Stokmaat: 150cm
  • Kleur: Bruin
  • Geboren: 29-04-2009

Hengst houderHengst gegevens

  • Stamboek: Welsh Cob
  • Fokdoel: Dressuur, Recreatie, Show, Springen
  • Keuring: Goedgekeurd


Wijze van dekken

  • Natuurlijke dekking


Algemeen

Caederwen Saracen: kampioen Sectie D van de NWPCS Hengstenkeuring 2019!

Caederwen Saracen is volgens de jury een imposante hengst met veel front en uitstekende beweging. Opvallend is zijn goede karakter. Met een stokmaat van 1.50 meter voegt hij formaat en beweging toe aan zijn nageslacht. Hij heeft een Britse WPCS-deklicentie en is een NWPCS stamboekhengst.

Caederwen Saracen stamt uit een excellente Welsh Cob lijn. Zijn vader, de hengst Gwynfaes Culhwch, heeft elke belangrijke show in het Verenigd Koninkrijk gewonnen, waaronder de George Prince of Wales Cup als Champion Welsh Cob op de Royal Welsh in 2002. Zijn moeder, Kestos Ceridwen, won als jaarling ook veel kampioenschappen, waaronder het young stock kampioenschap bij de Glanusk stallion show in 1992.

De volle zus van Caederwen Saracen, Caederwen Sienna, pakte in 2009 de eerste plaats bij de Royal Welsh Show in de categorie Filly - 2 y.o., en in datzelfde jaar ook 1e werd in Glanusk en 2e werd bij de Lampeter Show. In 2010 werd Caederwen Sienna 1e bij de Lampeter Show. In zowel 2013 als 2014 werd ze 3e op de Royal Welsh Show.

Aftekeningen

Donkerbruin met een bles en 4 witte benen.

Prestaties

2019 NWPCS Welsh hengstenkeuring 2019: kampioen Sectie D
2013 Lampeter Show: 2nd place Stallion – Outside Wales
2012 Trefil Show Champion Sec D
2012 Lampeter Show: 2nd place Colt - 3 y.o
2012 Royal Welsh Show: 3rd place Colt - 3 y.o.

Karaktereigenschappen

Caederwen Saracen heeft een zeer goed karakter en is uiterst betrouwbaar. Zowel op stal als onder het zadel.

Dekvoorwaarden

Dekgeld is exclusief overige kosten bv. dekafdrachten (NWPCS of WPCS) en dierenartskosten op aanvraag.

Dekking vindt in principe plaats op natuurlijke wijze (aan de hand) op basis van eisprong.

Zodra de dierenarts bij u thuis de eisprong bepaald heeft, brengt u de merrie naar ons zonder hoefijzers aan de achterhoeven. Vervolgens controleert onze dierenarts of de merrie inderdaad de eisprong heeft (uw merrie wordt gescand en opgevoeld). Als de merrie inderdaad ontvankelijk is, vindt de dekking plaats. Merrie-begeleiding op Stoeterij Airborne vindt plaats door een lokale dierenarts. Voor het dekgeld ontvangt u een factuur, deze dient voor aankomst voldaan te zijn. Dierenartskosten worden separaat door de dierenartspraktijk aan u in rekening gebracht.

Laat uw merrie het dekken niet toe, dan staken wij de dekking.

De bij ons aangekomen merries dienen in goede gezondheid te verkeren en tegen Influenza en Tetanus te zijn ingeënt en in het bezit te zijn van een volledig ingevuld inentingsboekje/paspoort. Het inentingsboekje/paspoort dient bij aankomst te worden overlegd.

Merries worden gedekt voor rekening en risico van de merrie eigenaar. Eventueel verblijf geschiedt geheel op eigen risico. Mocht uw merrie dringend hulp van een dierenarts nodig hebben, dan wordt deze onmiddellijk ingeroepen, eventuele kosten hiervan zijn voor de merrie eigenaar.

Stalling voor uw merrie en eventueel veulen is € 7.50,- excl. BTW per dag. Dit is incl. stro en hooi, eventueel krachtvoer dient u zelf mee te brengen. Door de werkwijze van bepaling eisprong is in principe 1 dag voldoende.

Stoeterij Airborne aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel aan mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins.

De merrie evt. met veulen kan door ons gehaald en/of gebracht worden, vergoeding in overleg. Dekken met de hengst op locatie is in overleg ook mogelijk, ook hiervoor vergoeding in overleg.

Bij een niet gebleken drachtigheid krijgt u na overlegging van een gustverklaring van de dierenarts 50% reductie op het dektarief. Deze verklaring dient u voor 1 oktober 2019 te overleggen.

Voor vragen of speciale condities kunt u contact opnemen met info@stoeterijairborne.nl

Door het maken van een afspraak voor een dekking verklaart de merriehouder kennis te hebben genomen van onze algemene voorwaarden en verklaart zich akkoord met de dek- en betalingsvoorwaarden.

Video

Stamboom

Exterieur/ kenmerk

Veel
Weinig
Rechthoek
Vierkant
Opwaarts
Neerwaarts
Zwaar
Licht
Verticaal
Horizontaal
Veel
Weinig
Zwaar
Arm
Hoog
Laag
Schuin
Steil
Lang
Kort
Strak
Week
Strak
Week
Lang
Kort
Hellend
Recht
Lang
Kort
Bokbenig
Hol
Week
Steil
Breed
Smal
Hoog
Laag
Hard
Voos

Beweging kenmerk

Zwaar
Fijn
Lang
Kort
Toontredend
Frans
Soepel
Stug
Lang
Kort
Soepel
Stug
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Ruim
Kort
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Veel
Weinig

Springen/kenmerk

Naar boven
Naar voren
Vlug
Traag
Gevouwen
Gestrekt
Rond
Hol
Open
Vast
Veel
Weinig
Veel
Weinig
Voorzichtig
Onvoorzichtig

Tuigpaard

Veel
Weinig
Veel
Weinig
Lang
Kort
Hoog
Laag
Krachtig
Slap