Solano

Prijs: excl. btw € 500,00
  • Stokmaat: 160cm
  • Kleur: Zwart
  • Geboren: 11-05-2008

Hengst houderHengst gegevens

  • Stamboek: Pre stamboek
  • Fokdoel: Aangespannen, Dressuur, Recreatie, Show
  • Keuring: Goedgekeurd


Wijze van dekken

  • Natuurlijke dekking


Algemeen

Wij hebben geen website , wel een e-mailadres (dezwartediamant@hetnet.nl) en telefoon(0598380031 of 0624963216) en als u komt verse koffie. Graag tot ziens!

Aftekeningen

Drie witte voeten en een kol.

Prestaties

M2 geclassificeerd

Karaktereigenschappen

Solano (1,60m) is een spaanse goedgekeurde (apto) hengst met een gouden karakter. Zijn vader is de apto hengst Marismeno XLV.Deze is in 2009 kampioen geweest op de keuring. Hij is uitgebracht in de dressuur en is in de categorie Prix st George gestart.Solano lijkt in de voetsporen van zijn vader te treden. Ook hij gaat in de dressuur zeer goed. Hij is uitermate werkwillig en gedraagt zich uitstekend. Oktober 2012 zijn we begonnen hem uit te brengen in de categorie B om hem wedstrijd ervaring op te laten doen. Hij heeft de benodigde winstpunten voor iedere categorie behaald. Met trots kunnen we melden dat hij M2 is gestart in 2014. Ook zijn we met de oefeningen van de Z begonnen. Hij is geboren mei 2008. Zijn grootvader is de hengst Nazareno (1.68m)en zijn overgrootvader de hengst Grelo, deze is meerdere keren op de keuring kampioen geweest.

Alle hengsten zijn op het stamboek(pre-stamboek.nl) onder fokkerij en hengsten terug te vinden.

Solano is beschikbaar voor de dekdienst ten behoeve van alle rassen en zal natuurlijk dekken. Deze veulens krijgen dan een crusadopapier.Goedgekeurde PRE's krijgen uiteraard PRE stamboek papieren.Voor € 500,- (incl. scan op de 18e dag)mag uw merrie blijven tot deze drachtig is. Uw merrie krijgt weidegang. Overige eventuele dierenarts kosten zijn niet inbegrepen.Wist U overigens dat bij een kruising van uw friese merrie en onze hengst uw veulen een "Warlander" is en ingeschreven kan worden in het stamboek: warlanderstudbooksociety. Vragen hierover neem dan contact op. In 2012 is bij ons Combino geboren en is nu bijna twee jaar. In 2014 komen er weer twee Warlanders. Deze zullen te koop zijn!

Wij kunnen uw merrie halen en brengen, hier zijn uiteraard kosten aan verbonden afhankelijk van de afstand.

Fokwaarden

De foto's van de getoonde veulens zijn Combino(nu 2 jaar), Rapido (28-04-2014),Galeno,2 stuks(24-06-2014) en rapido en Galeno. Solano zal met een fries hoogst waarschijnlijk zwart doorgeven. Voor PRE's en niet zwarte andere rassen is de kleur mede afhankelijk van de moeder. Op 28-04-2014 is er een prachtig zwart hengstveulen geboren, een volle broer van Combino. Hij is met alles zeer snel en daarom hebben we hem Rapido genoemd Op 24-06-2014 is Galeno geboren . Beide hengstveulens zijn te koop. Inmiddels is er uit een bruine moeder weer een pikzwart merrieveulen geboren op 09-08-2014. Het lijkt erop dat hij de zwarte kleur vererft.
Verbeteraar van temperament en werkwilligheid.

Dekvoorwaarden

In overleg.

Exterieur/ kenmerk

Veel
Weinig
Rechthoek
Vierkant
Opwaarts
Neerwaarts
Zwaar
Licht
Verticaal
Horizontaal
Veel
Weinig
Zwaar
Arm
Hoog
Laag
Schuin
Steil
Lang
Kort
Strak
Week
Strak
Week
Lang
Kort
Hellend
Recht
Lang
Kort
Bokbenig
Hol
Week
Steil
Breed
Smal
Hoog
Laag
Hard
Voos

Beweging kenmerk

Zwaar
Fijn
Lang
Kort
Toontredend
Frans
Soepel
Stug
Lang
Kort
Soepel
Stug
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Ruim
Kort
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Veel
Weinig

Springen/kenmerk

Naar boven
Naar voren
Vlug
Traag
Gevouwen
Gestrekt
Rond
Hol
Open
Vast
Veel
Weinig
Veel
Weinig
Voorzichtig
Onvoorzichtig

Tuigpaard

Veel
Weinig
Veel
Weinig
Lang
Kort
Hoog
Laag
Krachtig
Slap