Sweet Forest Wizard

Prijs: inc. btw € 200,00
  • Stokmaat: 146cm
  • Kleur: Vos
  • Geboren: 01-01-1992

Hengst houderHengst gegevens

  • Stamboek: New Forest
  • Fokdoel: Dressuur, Recreatie, Springen
  • Keuring: Goedgekeurd


Wijze van dekken

  • Natuurlijke dekking


Algemeen

Wizard is een zoon van Prestatie Fokhengst Sweet William en de Engelse importmerrie Sweet Forest Kathleen. Sweet William staat bekend als leverancier van uitstekende sportpony's, waaronder de EK dressuurpony "Blikkenburger Polly" en was winnaar van de door het Zweedse New Forest Stamboek beschikbaar gestelde ereprijs voor de beste in Nederland gefokte hengst. Wizard komt dus uit een bewezen prestatie sport lijn.

Aftekeningen

Wizard is een donkere koffie vos. Hij heeft een pijpomvang van 19 cm.

Prestaties

Wizard is één van de betere Sport-Pony-Hengsten die we in Nederland hebben. Op 7-jarige leeftijd reeds Z-dressuur geklasseerd (tussen de paarden!) onder de NVDR amazone Amber de Jong. Hiervoor zijn zij in September 2000 gehuldigd door het Nederlandse New Forest Stamboek en heeft Wizard zijn Prestatie-Predikaat gekregen.

In 2004 is Wizard gestart door de ponyamazone Miriam Saleh die wederom in de klasse Z dressuur met hem geklasseerd was en altijd in de prijzen reed. Onder Miriam Saleh heeft Wizard tevens in de klasse M gesprongen. Wizard is dus DUBBEL PRESTATIE DRESSUUR!

Hoewel Wizard in Nederland geboren is, heeft hij een goedkeuring van het Engelse moederstamboek "The New Forest Pony Breeding & Cattle Society" en is door het Nederlandse New Forest Stamboek erkend voor het leven als f-hengst.
Goedkeuring van een Nederlandse hengst door het Engelse stamboek is uniek en bewijst dat Wizard over alle eigenschappen en kwaliteiten beschikt die van dit Engelse ras verwacht mag worden.

Karaktereigenschappen

Behalve Dekhengst & Prestatiehengst, is Wizard de kinderpony bij uitstek!

Nog nooit eerder heeft een dekhengst deelgenomen aan de Leading Rein, maar Wizard liep op de New Forest Fokdag 2002 te Beesd, met zijn 7 jarige amazone door de ring alsof het gewoonste zaak van de wereld was, terwijl de overige deelnemende pony’s merries waren.

Fokwaarden

Wizard geeft duidelijk zijn stempel op zijn nakomelingen. Zowel in kleur, type, karakter en bewegingen. Ook in combinatie met andere rassen geeft Wizard kwaliteitsvolle pony's. Zowel bij het New Forest als het NRPS stamboek hebben zijn nakomelingen kampioenstitels weten te bemachtigen, oa. in 1999 de regionaal NRPS kampioen en in 2006 de regionaal New Forest veulenkampioen. Meerdere kinderen en kleinkinderen lopen zeer succesvol in de (dressuur) sport. Tevens was in 2007 een nakomeling geselecteerd voor het KNHS Kampioenschap Jonge Dressuurpony's. In 2008 leverde Sweet Forest Wizard de ruinenkampioen op de RK regio West. Ook zijn Wizard zijn nakomelingen zeer in trek in het buitenland, in 2010 is er een jonge Wizard geëxporteerd naar Canada en in 2012 naar Frankrijk.

Dekvoorwaarden

Sweet Forest Wizard is vrij van Golden Wonder bloed en tevens ook Myotonie vrij getest!

Het dekgeld bedraagt €200,00 incl. BTW & afdracht.
Met Sweet Forest Wizard wordt natuurlijk gedekt. Mocht uw voorkeur uitgaan naar KI en/of verzendsperma is dit in overleg ook mogelijk.

Wij bieden u volledig pension en een optimale verzorging van uw merrie voor €7,00 per dag.
Wordt uw merrie ondanks alle goede zorg toch niet
drachtig, ontvangt u 75% reductie op het dekgeld.
Hiervoor dient u voor 1 oktober 2014 een gustverklaring van uw dierenarts te overleggen.

Exterieur/ kenmerk

Veel
Weinig
Rechthoek
Vierkant
Opwaarts
Neerwaarts
Zwaar
Licht
Verticaal
Horizontaal
Veel
Weinig
Zwaar
Arm
Hoog
Laag
Schuin
Steil
Lang
Kort
Strak
Week
Strak
Week
Lang
Kort
Hellend
Recht
Lang
Kort
Bokbenig
Hol
Week
Steil
Breed
Smal
Hoog
Laag
Hard
Voos

Beweging kenmerk

Zwaar
Fijn
Lang
Kort
Toontredend
Frans
Soepel
Stug
Lang
Kort
Soepel
Stug
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Ruim
Kort
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Veel
Weinig

Springen/kenmerk

Naar boven
Naar voren
Vlug
Traag
Gevouwen
Gestrekt
Rond
Hol
Open
Vast
Veel
Weinig
Veel
Weinig
Voorzichtig
Onvoorzichtig

Tuigpaard

Veel
Weinig
Veel
Weinig
Lang
Kort
Hoog
Laag
Krachtig
Slap