Marlon

Prijs: excl. btw € 700,00
  • Stokmaat: 167cm
  • Kleur: Bruin
  • Geboren: 25-05-1994

Hengst houderHengst gegevens

  • Stamboek: KWPN, Oldenburger, Zangersheide
  • Fokdoel: Recreatie, Springen
  • Keuring: Goedgekeurd


Wijze van dekken

  • Kunstmatige inseminatie


Algemeen

Marlon is de enige zoon van de legendarische springpaardenleverancier Nurzeus die beschikbaar is voor de Nederlandse fokkerij. Nurzeus behoort zonder twijfel tot de beste verervers van de laatste decennia. Springpaarden als Midnight Madness (Michael Whitaker), Ratina Z (Ludger Beerbaum) Zypria (Dirk Hauser), Zandor Z (Jos Lansink) en Playback (Georges Lindemann) stammen af van Nurzeus.

Marlon is gefokt uit de prestatiemerrie Bonjorna (G. Ramiro Z), Abanta stam, merrlielijn 037, die zelf verdienstelijk presteerde in het 1.30m. Grootmoeder Karta (Millerole XX) bracht zes nakomelingen die in het 1.30m of hoger sprongen, waarvan Dino op de Olympische Spelen in Barcelona. Uit deze stam komen ook de internationale springpaarden Mirage (Largo Z), Abanta (Abantos), Gabanta (Goodtimes) en de hengst Cantos (Contender).

Prestaties

Marlon werd als 3-jarige Reserve Kampioen op de HK en was hooggeplaatst in de hengstencompetitie, o.a. 1e en 2e. Marlon is ruim inzetbaar voor de fokkerij door zijn unieke afstamming.

Fokwaarden

Nakomelingen vallen op door hun mooie type, hun goede bewegingen en ze kunnen extra springen, kijkend naar de prestaties van zijn dochter Shalon (ISP) en zonen Silvano (ISP), Roubaix (ISP), Uthalie (ISP) en Victor (NSP). Daarnaast springen er veel nakomelingen van Marlon in het 1.50 en 1.60.M Terrific debuteerde succesvol op Grand Prix niveau en won o.a. de Canada Trust Grand Prix en won in 2006 het West Canadees kampioenschap voor 6-jarige springpaarden. Mandy werd 2e in het Championat van Leipzig. Wajax werd reserve-kampioen van de 4-jarige springpaarden en kampioen van de VSN trofee. Dochter Zanea behaalde maar liefst 95 punten bij het vrijspringen en had hiermee de hoogste score van Nederland. Kampioen van de CK Zuid-Holland werd Valerie, dochter Wylandra werd keur met o.a. een 9½ voor de galop en een 9 voor vermogen. Op het NK vrijspringen in drie achtereenvolgende jaren werd Raisa derde, Sanea vierde en Tibria tweede. HBC Rocker werd derde in Geesteren bij de vierjarigen. Dochter Unea was Provinciaal kampioen vrijspringen met een 9½ en werd 5e op NK vrijspringen. Op de IBOP behaalde ze 86½ pnt. In Helsinki werd Sylvano kampioen van de 5- en 6-jarige springpaarden.

Dekvoorwaarden

Marlon staat ter dekking bij Hengstenhouderij Reilink en zn in Schalkhaar. Marlon is te verkrijgen via kunstmatige inseminatie. Het dekgeld is excl. BTW

Wij hanteren de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Bond van Hengstenhouders.

Video

Exterieur/ kenmerk

Veel
Weinig
Rechthoek
Vierkant
Opwaarts
Neerwaarts
Zwaar
Licht
Verticaal
Horizontaal
Veel
Weinig
Zwaar
Arm
Hoog
Laag
Schuin
Steil
Lang
Kort
Strak
Week
Strak
Week
Lang
Kort
Hellend
Recht
Lang
Kort
Bokbenig
Hol
Week
Steil
Breed
Smal
Hoog
Laag
Hard
Voos

Beweging kenmerk

Zwaar
Fijn
Lang
Kort
Toontredend
Frans
Soepel
Stug
Lang
Kort
Soepel
Stug
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Ruim
Kort
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Veel
Weinig

Springen/kenmerk

Naar boven
Naar voren
Vlug
Traag
Gevouwen
Gestrekt
Rond
Hol
Open
Vast
Veel
Weinig
Veel
Weinig
Voorzichtig
Onvoorzichtig

Tuigpaard

Veel
Weinig
Veel
Weinig
Lang
Kort
Hoog
Laag
Krachtig
Slap