Ganges

Prijs: excl. btw € 450,00
  • Stokmaat: 170cm
  • Kleur: Vos
  • Geboren: 28-04-1988

Hengst houderHengst gegevens

  • Stamboek: KWPN
  • Fokdoel: Aangespannen, Tuigen
  • Keuring: Goedgekeurd


Wijze van dekken

  • Natuurlijke dekking
  • Diepvriessperma


Algemeen

Ganges wordt omschreven als een goed tuigtypische hengst die in staat is om duidelijk te verbeteren bij de aangeboden merries. Ganges verhoogt de stokmaat.

Ganges is èèn van de laatste rechtstreekse Renovo –zonen en dat is te zien aan zijn superieure front, zijn stokmaat en zijn mooie model. In zijn pedigree staan drie preferente hengsten op een rij, namelijk Renovo, Indiaan en Hoogheid. Renovo behoort samen met zijn preferente vader Cambridge Cole tot de meest invloedrijke hengsten in de tuigpaardfokkerij. Ze brachten niet alleen talrijke goedgekeurde zonen en kampioensmerries voort, maar ook succesvolle tuigpaarden in de sport.

Prestaties

Ganges was reservekampioen van zijn jaargang. In 1991 viel Ganges al op en werd hij uitgeroepen tot reservekampioen van de hengstenkeuring. De jury sprak van een zeer tuigtypische gebouwde hengst met een mooi front en kwaliteit.

Ganges is op basis van zijn 7-jarigen nakomelingen definitief voor het KWPN goedgekeurd.

Van Ganges zijn zijn zoon Udo en zijn kleinzoon Torino (v. Jonker) goedgekeurd bij het KWPN. Laatstgenoemde Torino is zeer succesvol als concourspaard.

Fokwaarden

Zijn zoon Udo en kleinzoon Torino (v. Jonker) worden ook ingezet voor de fokkerij. Bekende nakomelingen van Ganges zijn de concourspaarden Nero van de Rivelhof, Torpedo, Wonder, Noorman en de helaas overleden Menko. De zwarte Noorman wist zich eind 2005 tijdens de Staalservice Zuidbroek Trophy in Hengelo op kop geplaatst, waar de Ganges kleinzoon Torino een welverdiende tweede plaats wist te veroveren. De Ganges-zoon Wonder won 4 keer op een rij de wedstrijden van de Staalservice Zuidbroek Trophy competitie in 2007.

Van Ganges is een fraai gemodelleerde en excellent bewegende zoon aangewezen voor de 2e bezichtiging in Den Bosch in 2004 en ook in 2006 is er een jonge Ganges aangewezen voor Den Bosch.

Dekvoorwaarden

Ganges staat ter dekking bij Hengstenhouderij Reilink en ZN in Schalkhaar. Ganges dekt op natuurlijke wijze en is te verkrijgen via diepvries sperma. Het dekgeld is excl. BTW

Wij hanteren de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Bond van Hengstenhouders.

Exterieur/ kenmerk

Veel
Weinig
Rechthoek
Vierkant
Opwaarts
Neerwaarts
Zwaar
Licht
Verticaal
Horizontaal
Veel
Weinig
Zwaar
Arm
Hoog
Laag
Schuin
Steil
Lang
Kort
Strak
Week
Strak
Week
Lang
Kort
Hellend
Recht
Lang
Kort
Bokbenig
Hol
Week
Steil
Breed
Smal
Hoog
Laag
Hard
Voos

Beweging kenmerk

Zwaar
Fijn
Lang
Kort
Toontredend
Frans
Soepel
Stug
Lang
Kort
Soepel
Stug
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Ruim
Kort
Krachtig
Slap
Dragend
Duwend
Veel
Weinig

Springen/kenmerk

Naar boven
Naar voren
Vlug
Traag
Gevouwen
Gestrekt
Rond
Hol
Open
Vast
Veel
Weinig
Veel
Weinig
Voorzichtig
Onvoorzichtig

Tuigpaard

Veel
Weinig
Veel
Weinig
Lang
Kort
Hoog
Laag
Krachtig
Slap